Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbări majore pentru elevi

Sorin-Cîmpeanu

foto Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni dimineață o serie de schimbări majore în sistemul de învățământ din România.

Sorin Cîmpeanu a anunțat de câte note va avea nevoie un elev la fiecare materie începând cu anul următor. De asemenea, potrivit ministrului, a ”fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ”.

Principalele schimbări anunțate de Sorin Cîmpeanu:

„Mâine, voi da un ordin de ministru pentru noile modificări. Modificarea esențială, deja agreată, este să se renunțe la medii semestriale, la obligativitatea tezelor. Va fi necesară o singură medie la final de an școlar. Profesorul va avea mai multa autonomie, pentru o evaluare ritmică pe tot parcursul anului școlar. Numărul de note va fi egal cu n+3, n fiind numărul săptămânal de ore de la fiecare disciplină”

a declarat ministrul.

Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, într-un întreg an școlar vor fi necesare cel puțin cinci note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an școlar.

A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie

A fost stabilită poziționarea vacanței mobile din luna februarie în întreg sistemul național de învățământ.

Sunt 30 de județe care au decis ca vacanța din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt 10 județe care au decis ca vacanța să fie în cea de a treia săptămână din februarie, este vorba de județele Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman și Prahova și sunt Bucureștiul și Suceava care au decis ca săptămâna de vacanță din luna februarie să fie în cea de a doua săptămână.

Deci două județe au decis în a doua săptămână, 10 județe au decis în a treia săptămână, și 30 de județe au decis în ultima săptămână din februarie.

Exit mobile version