Școlile vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie

Sorin-Cîmpeanu

Foto: gov-ro

Școlile și grădinițele vor rămâne deschise cu prezența fizică a elevilor până la pragul de 6 la mie. Elevii vaccinați de la clasa a VII-a în sus ar putea veni la școală și peste prag, a anunțat ministrul Educației.

Peste acest prag vor apărea o serie de condiții, care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie ca vorbim de elevi de peste 12 ani, fie ca vorbim de profesori, dar vor fi beneficii pentru elevii și profesorii cei vaccinați”.

Purtarea măștii în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, iar purtarea mastii in spatii deschise nu va mai fi obligatorie„.

a spus Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Florin Cîţu dorește ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică

Premierul Florin Cîţu a spus că dorește ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi fel.

„Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică”

a declarat premierul, Florin Cîţu.

Florin Cîțu a mai cerut ca festivităţile organizate cu prilejul începerii anului şcolar să se desfăşoare ”cât mai aproape” de normalitate.

Exit mobile version