Recomandările făcute de ministerul Sănătății înainte de începerea școlii

alexandru-rafila

foto capital.ro

Ministerul Sănătății a transmis vineri, 2 septembrie, o serie de recomandări și reguli de igienă, care să prevină și să controleze infecțiile respiratorii, în contextul în care școlile încep luni, 5 septembrie. Ministerul a precizat că purtarea măștii în spațiile închise trebuie luată în calcul, mai ales că există și pericolul infectării cu COVID.

Ministerul Sănătății a atras atenția că virozele respiratorii sunt frecvente toamna și produc complicații în special celor care au afecțiuni medicale.

„Virozele respiratorii sunt frecvente în sezonul rece și pot afecta colectivitățile în care copiii desfășoară activități de învățământ. Atât infecția cu SARS-CoV-2, cât și gripa fac parte din categoria virozelor respiratorii, care pot produce complicații, mai ales la persoanele care prezintă anumite comorbidități (boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc”,

a transmis instituția.

Reguli de igienă pentru populație

Ministerul condus de Alexandru Rafila a transmis o serie de reguli de igienă pentru populație:

Se mai recomandă „purtarea măștii în spațiile închise”, dar și respectarea distanțării fizice de cel puțin 1,5 metri.

Pentru că școlile se reiau pe 5 septembrie și există pericolul infectării cu COVID, instituția condusă de Rafila recomandă totodată și „vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere a elevilor eligibili și a personalului din unitățile de învățământ”.


Exit mobile version