Rechizitele, mai scumpe cu 50% față de anul trecut. Câți bani trebuie să scoată părinții din buzunar

rechizite-scolare

foto conde.ro

În mai puțin de două săptămâni elevii se întorc în bănci, iar părinții au început deja goana după rechizite. De la caiete, penare sau ghiozdane, toate costă mai mult cu 50% față de anul trecut. În medie, o familie va aloca anul acesta în jur de 500 de lei pentru un ghiozdan complet echipat. 

Ghiozdanele, penarele, dar și caietele au înregistrat creșteri de prețuri aproape duble față de aceeași perioadă a anului trecut.

Anul acesta, copiii preferă ghiozdanele cu diverse personaje din desenele animate și aici prețurile ajung între 200 și 400 de lei. De altfel, prețuri crescute s-au înregistrat și la caietele de biologie sau geografie. Un caiet costă acum maximum 5 lei comparativ cu anul trecut când costa 2,5 lei.

Reduceri de până la 50%

În această situație specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să cumpere rechizitele necesare pentru începerea anului școlar înainte cu doar câteva zile de deschidere.

„În această perioadă, în special părinții și copiii sunt într-adevăr în căutare de rechizite și materiale pentru începerea anului școlar. Pentru un buget mai eficient, recomandăm, de asemenea, părinților să se orienteze spre achiziția produselor și înainte cu câteva zile de debutul anului școlar, pentru că atunci operăm anumite reduceri de până la 50%”,

a explicat Loredana Samoilă, PR manager supermarket.
Exit mobile version