Preţuri aproape duble la căminele studenţeşti, în pragul noului an universitar

cazare-camin-studentesc

foto mediafax.ro

Studenții vor trebui să plătească prețul duble la chiriile din căminele studențești. O cauză pentru majorări ar fi scumpirea facturilor la utilități, potrivit antena3.ro.

Cele mai multe universităţi de la noi au mărit preţurile, pentru că se aşteaptă la facturi mai mari la gaz şi la curent electric. Așa se face că în anumite cazuri prețurile s-au dublat. Studenților li se cere să facă economii la sânge și să nu folosească reșourile pentru a-și încălzi camerele.

Sunt mulţi studenţi care aleg să se cazeze la cămine, pentru că nu îşi permit să achite chiria la o garsonieră sau apartament. Studenții plătesc 500 de lei pe lună pentru un loc în căminul Universităţii Politehnica din Bucureşti.

Taxe mai mari la căminele studențești

Din ianuarie 2023, tariful va creşte cu 70%, în funcţie de costul utilităţilor.

Scumpirile vor fi influenţate şi de studenţi, spune rectorul. Dacă vor face economie, facturile la energie vor fi mai mici şi, în consecinţă, cazarea, la fel de accesibilă.

Taxele de cazare în cămine au crescut cu 100 de lei la Academia de Studii Economice sau la Universitatea de Științe Agronomice din București, în timp ce la Universitatea din București au crescut cu doar 10 lei. Cele mai ieftine camere costă în jur de 160 de lei și cele mai scumpe, în jur de 500 de lei.

Cum în costurile de cazare la căminele studențești sunt incluse și utilitățile, universitățile le recomandă studenților să nu lase lumina aprinsă când nu e necesar sau să nu folosească aparate de încălzire.

Exit mobile version