Prag de vaccinare de 60% pentru personalul școlilor, ca să funcționeze cu prezență fizică

scoala-prezenta-fizica

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că pragul de vaccinare în rândul personalului didactic, astfel încât şcolile să funcţioneze cu prezenţă fizică, ar putea fi de 60%.

Pentru situația fiecărei unități de învățământ din țară, accesați site-ul fiecarei școli sau grădinițe sau site-ul inspectoratului școlar județean. Ministrul Educației a cerut actualizarea datelor pe aceste site-uri.

„Conform discuţiilor de până acum, se conturează un prag de vaccinare de 60% în rândul personalului şcolii, pentru a funcţiona cu prezenţă fizică. Decizia finală se va anunţa vineri, la ora 10.00, la sediul Ministerului Educaţiei”,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că vacanţa şcolară nu va fi prelungită, iar elevii se vor întoarce fizic la şcoală, acolo unde condiţiile epidemiologice şi sanitare o permit, însă a precizat că a fost introdusă o condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona normal, respectiv gradul de vaccinare al personalului din unitatea de învăţământ.

”Vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor întoarce fizic la școală. Va fi introdusă o nouă condiție: gradul de vaccinare a personalului școlii. Vaccinarea este singura șansă de a depăși această pandemie”,

a afirmat Iohannis.
Exit mobile version