Părinții vor fi obligați să semneze formularele de acord pentru vaccinare, după începerea școlii?

Sorin-Cimpeanu

foto: antena3.ro

Sorin Cîmpeanu – ministrul Educației spune că părinții vor primi un formular în care vor răspunde la întrebarea dacă își vaccinează sau nu copiii, în fiecare școală urmând să fie o persoană care va ține legătura cu ei.

„La începutul acestei săptămâni am desemnat în fiecare școală o persoană care să aibă atribuții în domeniul protecției sanitare și care să aibă sarcina punctuală de asigurare a legăturii între reprezentanții DSP și părinți.

Intenția este să știm câți vor să se vaccineze, astel încât să știm cum să ne împărțim. Să vedem și noi cum stăm, să eliminăm orice iluzie„.

a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Va fi obligatorie completarea de către părinți a acestor formulare? Ministrul Educației spune că „este de bun simț să răspundă toți părinții”, „pentru a avea o imagine corectă și necosmetizată”.

Reprezentantul se va ocupa de prezentarea avantajelor și a riscurilor vaccinării, întrucât părinții să poată decide dacă își vor vaccina copiii, decizia fiind comunicată prin intermediul unui formular. Formularul va chestiona statusul vaccinal al minorului, dar și opțiunea de a se imuniza sau nu.

Formularele vor fi distribuite odată cu începerea școlii, pe 13 septembrie

„Formularele vor fi distribuite odată cu începerea școlii, pe 13 septembrie.

Pentru părinții care sunt de acord cu vaccinarea să putem organiza centre mobile, așa cum a anunțat colonelul Valeriu Gheorghiță, în acele școli, în care există doi, trei, cinci, zece, 20, 30, 40 de copiii, în funcție de asta”

Vă mai spun ceva, am așa, un puseu de sinceritate. Să vedem și noi cum stăm, ca să eliminăm orice iluzie. Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu. Atunci o să știm și noi, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar vrem ca școlile să fie un mediu sigur”,

a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Formularele vor fi apoi strânse de către inspectoratele școlare care le vor da mai departe direcțiilor de sănătate publică.

Exit mobile version