Ministrul Sorin Cîmpeanu susține deschiderea şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii

foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că susţine deschiderea anului şcolar 2021-2022 cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare bazate pe rata de infectare din localităţi, scrie News.ro.

Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul într-o conferință de presă susținută marți, în care a precizat că “se pronunță clar” pentru deschiderea școlii cu prezență fizică, în aceste condiții.

Pentru vaccinarea elevilor minori este nevoie în de acceptul părinților

Sorin Cîmpeanu susţine ideea transformării unor cabinete medicale şcolare în centre de vaccinare anti-COVID.

„Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre. Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare”,

a spus ministrul, adăugând că pentru vaccinarea elevilor minori este nevoie în continuare de acceptul părinților.

În ceea ce privește vaccinarea, el a afirmat că nu este „adeptul obligativității”.

„Deși susțin în modul cel mai profund și hotărât importanța vaccinării și avantajele vaccinării ca unic gest care ne poate ajuta să punem capăt acestei pandemii, nu sunt adeptul obligativității.

Susțin importanța testării în școli, cel puțin în cazurile în care apar simptome. În aceste situații, testarea este o datorie a statului prin DSP și nu a angajatului din sistemul de învățământ sau din alt sistem, care prezintă simptome”

a mai adăugat Sorin Cîmpeanu.

Consiliul Național al Elevilor a solicitat autorităților din România să anunțe, până la finalul lunii august, cum va începe noul an școlar pe 13 septembrie.

Exit mobile version