Ministrul Sorin Cîmpeanu face declarații noi despre începerea anului școlar

sorin-cimpeanu

foto: Facebook

Ministrul Sorin Cîmpeanu a făcut noi precizări pentru începutul de an școlar. Elevii și părinții ar trebui să știe totul despre schimbările ce o să aibă loc în toate unitățile de învățământ atunci când vine vorba despre activitatea ce o să se deruleze cu prezență fizică.

„Cât voi fi ministru, voi face tot posibilul ca activitatea în școli să se deruleze cu prezență fizică. În data de 13 septembrie, toți elevii o să fie prezenți fizic la școală.

Fac excepție 5 localități în care rata de infectare a depășit 6 la mie. Momentul de referință este ziua de vineri a săptămânii precedente. Este vorba de 1 la mie dintre elevi pentru care, din păcate, școlile nu se vor deschide cu prezență fizică.

Festivitățile de deschidere sunt permise, există un minim de reguli de respectat. Se vor desfășura doar în spații exterioare, o să fie obligatorie masca de protecție și vor dura maxim o oră și jumătate. Este un moment deosebit, mai ales pentru cei mici.

E o recomandare clară să se evite aglomerări foarte mari. Regulile suplimentare sunt date pentru a genera o protecție suplimentară pentru când se formează aglomerări. Ar trebui să fie evitat, dar este permis (n.r. să participe ambii părinți).”,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a menționat că o să participe la mai multe festivități de deschidere, așa că mai mulți elevi și părinți o să se bucure de prezența lui Sorin Cîmpeanu la unul dintre cele mai importante evenimente din învățământ.

Exit mobile version