Ministrul Educației: Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct crizei sanitare

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a subliniat joi că vaccinarea reprezintă „singurul act” care poate opri pandemia cu noul coronavirus iar imunizarea fiecărei persoane înseamnă o şansă în plus pentru creşterea siguranţei sanitare în şcoli, pentru ca procesul de învăţământ să se desfăşoare cu prezenţă fizică, relatează Agerpres.

„Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare. Toate celelalte măsuri sunt importante: păstrarea unei distanţe adecvate, purtarea măştii de protecţie, aerisirea spaţiilor de învăţământ, respectarea normelor de igienă. Sunt măsuri importante, necesare, dar ele ne ajută doar să ţinem sub control evoluţia pandemiei, nu să o oprim”

a afirmat Sorin Cîmpeanu la un eveniment de informare privind importanța vaccinării anti-COVID-19

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a amintit că există disponibilitate pentru vaccinare, inclusiv pentru elevii în vârstă de cel puțin 12 ani. Acesta a mai spus că insistă cu ideea că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschisă primele, întrucât educaţia „stă la baza tuturor lucrurilor„.

„Cei care se vaccinează acum, fie că vorbim de bunici, de părinţi, de profesori, de elevi vor avea imunitatea asigurată în data de 13 septembrie, atunci când dorim să începem şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Este un aspect esenţial nu numai pentru stoparea pierderilor educaţionale, care au fost foarte mari şi neuniform distribuite, care necesită timp pentru recuperare, mult timp, dar şi pentru evitarea tulburărilor emoţionale, de comportament, care din păcate sunt din ce în ce mai prezente în şcolile din România, ştiut fiind faptul că socializarea te ajută să eviţi aceste tulburări emoţionale şi te ajută să eviţi eşecul şcolar”

a mai adăugat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Exit mobile version