Materiile la care elevii nu mai primesc note. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

Sorin-Cîmpeanu

foto Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu a anunțat marți, 23 august, că noul sistem de evaluare va încuraja participarea elevilor la aceste discipline „fără a simţi presiunea notei”.

Decizia are la bază mediile anuale peste 9 la sport, muzică și desen. Pentru învăţământul vocaţional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la 10.

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică circa 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00”,

a scris ministrul educației pe Facebook.

După „o dezbatere constructivă cu reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar şi profesori de educație fizică”, ministrul a concluzionat că „situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00”.

Modificare a noului sistem de evaluare a elevilor

Sorin Cîmpeanu a venit cu o propunere de modificare a noului sistem de evaluare a elevilor.

„Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru învățământul vocațional/clase cu profil sportiv se va păstra sistemul de notare de la 1 la 10, lucru deja precizat în proiectul legii”,

„Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”

a adăugat ministrul.

Numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline nu va fi diminuat, ba chiar ar putea creștere prin noile planuri-cadru care vor fi aplicate din septembrie 2023.

Exit mobile version