Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor

masca-obligatorie

foto Inquam Photos/Alex Nicodim

Masca de protecție ar putea deveni din nou obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor, a anunțat duminică prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Măsura ar putea intra în vigoare din 13 septembrie, atunci când elevii se întorc în bănci. În București, incidența a trecut de pragul de 1 la mia de locuitori, iar în Ilfov a ajuns la 1,19,cea mai mare din țară.

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri.

Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor.

Ca măsură de prevenție și de siguranță sanitară este necesară purtarea măștii de protecție în jurul școlilor pentru a evita transmiterea virusului. Suntem pe o pantă ascendentă, astăzi am depășit 1 la mie, deci este necesară această măsură”,

a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica.

Potrivit acestuia, măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată.

Exit mobile version