Legile Educaţiei se schimbă din nou. Ministrul Ligia Deca reface proiectul lui Cîmpeanu

Ministrul-Deca

foto dailybusiness.ro

Legile Educaţiei se schimbă din nou, dar abia peste două săptămâni vom afla ce vor conţine. Ligia Deca, ministrul care a preluat portofoliul după demisia lui Sorin Cîmpeanu, vrea să actualizeze forma pe care acesta o pregătise.

Ligia Deca este fost consilier prezidenţial şi principalul autor al proiectului de ţară „România Educată”, susţinut de preşedintele Klaus Iohannis.

„Am discutat astăzi cu prim-ministrul României şi am convenit un termen mai flexibil de încă aproximativ două săptămâni”

„Este foarte important să trecem cu atenţie peste toate amendamentele venite, nu puține, sunt peste peste 9.000, însă în același timp să acordam atenția cuvenită şi actorilor în educație, care după preluarea mandatului şi-au dorit întâlniri în care să sublinieze care sunt perspectivele acestora în perspectiva viitoarelor legi ale educației”,

a declarat Ligia Deca.

Cine este Ligia Deca

Ligia Deca, născută în 1982, este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Ligia Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

Exit mobile version