La o rată de infectare de peste 6 la mie, școlile se închid, inclusiv pentru elevii vaccinați

mihaila-campeanu

foto: stirileprotv.ro

Sorin Cîmpeanu și ministrul Sănătății Ioana Mihăilă au prezentat, miercuri, ordinul comun pentru începerea școlii pe data de 13 septembrie. Până la pragul de 6 la mie, toate școlile rămân deschise în format fizic.

După depășirea pragului de 6 la mie, rămân deschise doar creșele și grădinițele. Toți elevii intră în online, cu o singură excepție și anume cei din învățământul special.

„Pentru învățământul special, activitățile de terapie, activitățile elevilor cu cerințe educaționale speciale vor fi permise, practic, și după depășirea ratei de infectare de 6 la mie. Este singura excepție. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale”,

a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a spus că se mențin măsurile de prevenție: distanțarea fizică, aerisirea claselor și a tuturor spațiilor închise, locuri de luat masa, săli de sport. Se menține și obligativitatea purtării măștii în spațiile din interior.

Am ajuns la un consens asupra tipului de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi adaptate: să acopere corect nasul și bărbia și am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt uneori folosite pe post de mască”,

a spus Ioana Mihăilă.

Rata de infectare luată în calcul pentru școli va fi cea din fiecare zi de vineri pentru săptămâna care urmează.

Măsuri preventive care se mențin:

Exit mobile version