Expozitie de pictură: Lumea văzută prin ochii unui copil de 8 ani

Dragos Mihai Dobocan - Crina Dobocan / Arhivă personală

Are doar 8 ani, dar deja a adunat suficiente lucrări de pictură încât să ţină o expoziţie de pictură. Dragoş Mihai Dobocan, un copil din Oradea care pictează de când avea 5 ani, și-a prezentat picturile miercuri, în Parcul Libertăţii.

Intitulată „Visuri colorate„, expoziţia a fost organizată de Rotary Club Oradea şi Rotary Club Oradea Art Nouveau, în parteneriat cu Fundaţia Comunitară Oradea şi cuprinde în jur de 65 de lucrări realizate de micuţul orădean în acrilic şi acuarelă.

Printre lucrările care au fost prezentate se numără preferatele lui Dragoş, „Bufniţa”, „văzută ca simbol al înţelepciunii” şi „Canarul”, fiind descrisă ca „simbol al soarelui, al căldurii sufleteşti, al luminii”, după cum se arată într-un comunicat al organizatorilor.

„Lui Dragoş îi place să călătorească, îi plac drumeţiile, iubeşte florile şi natura în orice anotimp, de aceea multe din lucrări sunt inspirate din natură. Are două lucrări preferate – Bufniţa, văzută ca simbol al înţelepciunii, şi Canarul, ca simbol al soarelui, al căldurii sufleteşti, al luminii. Iubeşte canarii pentru că sunt veseli, inteligenţi, (în)cântători – de altfel are acasă doi canari”

a afirmat mama băiatului, Crina Dobocan.

Copilul şi-a prezentat lucrările pentru prima oară la vârsta de 6 ani, când mama sa, jurnalista Crina Dobocan, i-a organizat o expoziţie pentru prieteni, la Casa Minunată din Oradea.

În această vară, Dragoş a terminat clasa I la Şcoala Gimnazială „Dacia” din Oradea. De asemenea, el participă la cursuri de pictură organizate la Şcoala „Francisc Hubic” din Oradea şi Atelierul „Mânuţe fermecate”.

Anul trecut, Dragoş a câştigat locul I la concursul „Dessine-moi ton reve de paix” (Desenează visul tău de pace), organizat sub egida UNESCO, de Consiliul Internaţional de Dans (CID).

* Sursa fotografiilor: (c) Crina Dobocan / Arhivă personală 

Exit mobile version