Elevii din 25 de școli din municipiul București vor începe școlile în sistem online

scoala-online

Foto: pxfuel.com

25 de școli din municipiul București vor începe școlile în sistem online chiar dacă incidența în Capitală este 1,37 la mie, mult sub pragul de 6 stabilit de Ministerul Educației pentru trecerea în scenariul 2, potrivit libertatea.ro.

Decizia a fost luată din cauza clădirilor vechi în care funcționează și a lucrărilor de renovare care fac imposibilă revenirea în siguranță a copiilor în clase.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că la ultima centralizare erau 253 de școli care aveau probleme din perspectiva asigurării protecției sanitare, pentru începutul anuli școlar. Cele mai multe erau în Dolj unde s-a decis schimbarea inspectorului școlar.

„Există şi unele probleme de infrastructură în unele şcoli. Vom avea la ora 13.00 o şedinţă cu toţi prefecţii, toţi inspectorii şcolari, cu primul ministrul şi ministrul de Interne în care vom vedea stadiul remedierii cu privire la condiţiile necesare începerii şcolii.

Aveam 253 de şcoli care aveau probleme din perspectiva asigurării condiţiilor de protecţie sanitară, 37 în Dolj, în Bucureşti 28 (…) Săptămâna trecută problemele au fost identificate prin vizite la faţa locului (…) în cea mai mare parte a situaţiilor au fost remediate”,

a precizat Sorin Cîmpeanu.

După datele oficiale publicate de autorități 14 localități din țară au rata de incidență peste 6 cazuri la 1.000 de locuitori și vom trebui să înceapă anul școlar în format online.


Exit mobile version