Educația sexuală va fi studiată în școli, proiectul de lege a fost adoptat

educatie-sexuala

foto sexedu.ro

Legea educației sexuale în școli a fost adoptată astăzi în Parlament. Aceasta a fost adoptată astăzi în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Deputații au adoptat, marți, Legea privind introducerea educaţiei sexuale în şcoli, după dezbateri aprinse în plen. Pentru adoptarea legii s-au înregistrat 224 de voturi ”pentru”, 1 vot ”contra” și 49 de ”abțineri”. Legea prevede introducerea educației sanitare în școli începând cu clasa a 8-a, doar cu acordul scris al părinților.

Deputaţii au decis, în acest sens, să admită în parte cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Legea reglementează posibilitatea desemnării drept persoană care să asigure creşterea şi îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III, şi a altor persoane faţă de care acesta a dezvoltat relaţii de ataşament sau s-a bucurat de viaţa de familie.

De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidenţial, precum şi instituirea unei indemnizaţii lunare de sprijin pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creşterea şi îngrijirea copilului, scrie Agerpres.

Educația sexuală va fi studiată în școli

Textul adoptat iniţial de Parlament prevedea că în unităţile şcolare se derulează sistematic, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie.

În cererea de reexaminare se preciza că prin introducerea sintagmei „educaţie pentru viaţă, inclusiv educaţie sanitară”, textul de lege se îndepărtează de principiul „promovării educaţiei pentru sănătate” prevăzut în art. 3 lit. r) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011.

Deputaţii au reformulat textul, stabilind „derularea sistematică în unităţile şcolare, începând cu clasa a VIII-a, cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor, de programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.”

Exit mobile version