Dolj: 26 de școli și grădinițe își vor desfășura activitatea în regim online

scoala-online-Dolj

foto cancan.ro

Elevii și preșcolarii revin de azi la ore în funcție de rata de vaccinare a personalului angajat. Școlile și grădinițele în care procentul de vaccinare a cadrelor didactice și nedidactice este mai mic de 60% rămân închise pentru activitățile cu prezența fizică a copiilor și desfășoară doar activități online, informează GazetadeSud.

În Dolj sunt 26 de școli și grădinițe care își vor desfășura activitatea în regim online. Potrivit inspectorului școlar general, cinci unități sunt din Craiova, iar alte 21 sunt din mediul rural.

Școlile pot depune însă cereri pentru a face activitate online dacă nu pot asigura condițiile de prevenție a răspândirii virusului SARS -Cov 2, indiferent de rata de vaccinare.

”În județul Dolj, din 219 unități de învățământ 192 au rata de vaccinare mai mare de 60% și prin urmare cursurile vor începe față în față. De asemenea, avem 26 de unități școlare cu rata de vaccinare mai mică de 60%. Prin urmare, acestea vor începe cursurile, de luni, online. Din cele 26 de unități de învățământ cu rata de vaccinare mai mică de 60% în rândul personalului, 21 se află în mediul rural și 5 în mediul urban.

Există o unitate de învățământ special cu rata de vaccinare mai mică de 60%, dar aceasta se supune prevederilor ordinului comun precedent al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății în care se menționează că activitatea se va desfășura față în față, indiferent de rata de vaccinare„,

a declarat inspectorul școlar general Daniel Ion.

Școli și grădinițe din județ cu rată mică de vaccinare

Şcoala gimnazială Unirea (39,39%), Şcoala gimnazială Secu (52.00%), Şcoala gimnazială Scaeşti (40.90%), Şcoala gimnazială Nr 1 Băileşti (50.00%), Şcoala gimnazială Leşile (59%), Şcoala gimnazială Greceşti (52.00%), Şcoala gimnazială Ghidici (51.72%), Şcoala gimnazială Galiciuica (50.00%), Școala gimnazială ”Henri Coandă” Perișor(58,33%), Școala gimnazială Brabova (52%), Școala gimnazială Vela (55%), Școala gimnazială Întorsura (44%), Școala gimnazială Lipovu (58%), Școala gimnazială Maglavit (58%), Școala gimnazială Amărăștii de Sus (54%) , Școala gimnazială Bratovoiești (53,33%), Școala gimnazială Desa (57%), Școala gimnazială Fratoștița (57%), Școala gimnazială Siliștea Crucii (53%).

Exit mobile version