De ce nu vor mai primi elevii note anul următor la evaluări. Cum vor fi testați

Sorin-Cîmpeanu

foto Inquam Photos / George Calin

Elevii vor fi evaluați în anul școlar viitor pe baza unor teste standardizate și nu vor mai da nicio teză. Toate testele vor fi încărcate într-o platformă online și vor fi corectate aleatoriu de profesori din toată țara. Și elevul și profesorul, dar și familia vor primi un raport în urma acestei evaluări care nu dă o notă, ci dă un procentaj de realizare.

Sorin Câmpeanu a anunțat de mai multe ori că nu își mai dorește teze în anul școlar viitor. Nu știm cu exactitate de câte ori vor fi evaluați, pentru că acest lucru încă se discută la nivelul Ministerului Educației.

Sorin Câmpeanu dă asigurări că nu va fi vorba despre cinci evaluări standardizate, câte una în fiecare modul, ci mai degrabă ia în calcul propunerea elevilor și anume aceea de a fi testați de două ori într-un an școlar, la începutul și la finalul anului.

Diferențe între teză și evaluarea standardizată

Modul în care vor fi corectate lucrările va fi complet diferit. Acestea vor ajunge printr-o aplicație digitală la doi profesori care nu se cunosc între ei. Profesorii nu vor ști de unde provine lucrarea, din ce județ și nici cui aparține. Astfel Ministerul Educației speră să fie îmbunătățit modul în care sunt corectate lucrările.

În al doilea rând Ministerul Educației își dorește norme mult mai clare de evaluare astfel încât notele 9 și 10 să fie doar pentru elevii care fac performanțe.

Ministrul Educației nu își mai dorește calificative obișnuite ci procente de realizare,  astfel încât elevii să poată afla cum s-au descurcat pe fiecare subiect în parte.

Rămâne de văzut câte dintre aceste obiective vor rămâne în picioare până la sfârșitul lunii aprilie, atunci când Ministerul va anunța și de câte ori vor fi testați elevii și de câte ori le va fi încheiată media.

Exit mobile version