Cum se va face testarea în școli. Andrei Baciu: „Va fi o procedură foarte clară, ușor de înțeles”

testare-in-scoli

Foto: Profimedia Images

Ministerul Sănătății urmează să emită normele pentru folosirea testelor de salivă, neinvazive, în școli. Secretarul de stat Andrei Baciu spune că procedura va fi simplă și că va putea fi făcută și de cadre didactice, în școlile care nu au personal medical.

Andrei Baciu a explicat primele informații esențiale despre testarea anti-Covid-19 în școli. Potrivit oficialului, pentru recoltarea probelor va fi folosită o altă metodă, diferită de cele clasice, tocmai pentru a elimina orice risc de disconfort.

„Se lucrează la nivelul Ministerului Sănătății pentru a finaliza tot protocolul, iar forma finală va fi comunicată imediat ce proiectul va fi gata. Vorbim de teste de salivă non-invazive. Metoda de recoltare se va face diferit, în absența unui disconfort. Vorbim și de posibilitatea ca aceste teste să fie făcute și de personal non-medical. Bineînțeles, în urma unei instruiri, astfel încât procedura să se facă corect și rezultatul să nu fie influențat de maniera de testare. Nu este o procedură medicală”,

a declarat Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății a explicat că cea mai la îndemână armă de a domoli pandemia este identificarea cazurilor pozitive, iar acest lucru se face cu ajutorul testării. Andrei Baciu a mai menționat că orice test pozitiv identificat în școli va fi dublat de o testare clasică, tocmai pentru a confirma 100% veridicitatea.

Exit mobile version