Copiii de cel puțin patru ani își vor putea schimba numele și sexul la școală

Scotia

foto: edu-news.ro

Copiii de cel puțin patru ani își vor putea schimba numele și sexul la școală, fără consimțământul părinților, în conformitate cu noile linii directoare de incluziune LGBT elaborate de guvernul scoțian.

Noile orientări privind incluziunea spun că profesorii nu ar trebui să pună întrebări elevilor, ci să le ceară în schimb numele și prenumele lor noi, scrie The Telegraph.

Guvernanții susțin că este posibil să „te declari” transgender „la orice vârstă” și că opiniile tinerilor ar trebui respectate.

Școlilor din Scoția li s-a transmis, de asemenea, că elevii trans ar trebui să poată folosi orice toaletă sau vestiar vor, să aibă optiunea unor uniforme „neutre de gen” și să includă personaje transgender în programa școlară.

Asociațiile pentru drepturile LGBT, cum ar fi Stonewall, care au contribuit la elaborarea documentului, laudă decizia și susțin că regulile vor ajuta toți copiii să „prospere”.

Un studiu realizat în cadrul campaniei TIE arată că 9 din 10 tineri ce aparțin comunității LGBT din Scoția s-au confruntat cu homofobia la școală, iar 27% au avut o tentativă de sinucidere după ce s-au confruntat cu fenomenul de bullying.

Exit mobile version