Condiții pentru începerea școlii în Germania: prezența la clasă, masca obligatorie și teste periodice.

Elevi la școală - Foto: © Tom Wang | Dreamstime.com

Elevi la școală - Foto: © Tom Wang | Dreamstime.com

Prezența la clasă, masca obligatorie și teste periodice – acestea sunt condițiile în care încep noul an școlar elevii din două landuri germane, Schleswig-Holstein și Mecklenburg-Pomerania Inferioară, care revin de luni la ore, relatează EduPedu.ro.

Aceștia vor fi urmați, joi, de elevii din Hamburg, iar de lunea următoare, 9 august, de elevii din Berlin și Brandenburg. Ei dau, astfel, tonul pregătirilor pentru începerea școlii în Europa, în contextul continuării campaniilor de vaccinare, dar și al așteptărilor privind un al patrulea val Covid-19.

În Germania, educația este descentralizată și, deci, administrată la nivelul statelor (landurilor), nu la nivel federal. Landurile care s-au pronunțat până acum își exprimă dorința de a deschide școala pentru predare față în față cu toți elevii, mai ales în contextul avansurilor în campania de vaccinare.

Dar, după ce, la mijlocul precedentului an școlar, statele germane au fost nevoite să treacă la școala online din cauza situației epidemiologice, ele sunt acum precaute, iar reprezentanții părinților și asociațiile de profesori insistă pentru pregătiri în cazul în care va fi nevoie, iar, de predare la distanță sau hibrid.

Prezența la clasă, masca obligatorie

Potrivit TheLocal.de, în toate cele trei landuri școala începe cu prezență fizică. În Hamburg, aceasta nu va fi obligatorie, pentru început – elevii care prezintă riscuri de sănătate sau nu vor să se testeze pentru Covid-19 pot să învețe de acasă.

Purtatul măștii va fi obligatoriu, cu unele diferențe: În Hamburg, măștile vor fi obligatorii în interiorul clădirilor. îÎn Schleswig-Holstein, măștile vor fi obligatorii, în interior, pentru cel puțin 3 săptămâni, iar în Mecklenburg-Pomerania Inferioară, obligația elevilor de a purta masca în clasă va dura cel puțin două săptămâni.

Testarea elevilor

În Schleswig-Holstein și Hamburg, toți elevii și profesorii care nu au trecut prin boală sau nu sunt vaccinați trebuie să se testeze de două ori pe săptămână. În Mecklenburg-Pomerania Inferioară, obligația este valabilă pentru toți elevii și pentru profesorii nevaccinați, potrivit The Local.

La Berlin, în primele trei săptămâni de școală, toți elevii vor fi testați pentru Covid-19 de trei ori pe săptămână, însemnând că se vor face săptămânal aproximativ 1 milion de teste doar în școli. Autoritățile au astfel în vedere faptul că este o perioadă de revenire din călătorii de vacanță pentru foarte mulți locuitori ai orașului.

Vaccinarea elevilor

Potrivit TheLocal.de, autoritățile din Schleswig-Holstein doresc să faciliteze vaccinarea tuturor elevilor cu vârste de peste 12 ani ai căror familii vor să o facă, chiar dacă recomandarea autorităților medicale este să se vaccineze în principal copiii care au probleme medicale. Pe de altă parte, rețeaua publică de radiodifuziune NDR notează că planurile au stârnit dispute în rândul organizațiilor de administratori școlari și profesori și în cele de părinți.

Citește articolul integral pe EduPedu.ro.

Exit mobile version