Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală

sorin-cimpeanu

foto: realitatea.net

Sorin Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în malluri supraaglomerate, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

„Elevul trebuie să fie elementul central. Elevii au avut foarte mult de suferit pe parcursul predării online, acest lucru nu dorim să se mai întâmple. Școlile sunt cele mai sigure medii după mediile spitalicești.

Dacă am închide școlile, oricum localitatea, dacă nu ar fi carantinată, copiii ar putea să umble în tot felul de alte medii care sunt mult mai puține controlate decât școala”,

a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că luni, 23 august, fiecare școală va avea un cadru didactic coordonator care să intermedieze legătura dintre părinți și reprezentanții DSP, ale cărui contacte vor fi pe o listă trimisă de școli la minister.

Masca e obligatorie la interior, cu două excepții

„Masca va fi obligatorie cu două excepții, este vorba despre învățământul special unde ea nu va fi obligatorie, ci recomandată, și despre orele de educație fizică în interior, unde se vor desfășura aceste ore de educație fizică fără mască cu condiția ca localitatea să fie cu o rata de infectare sub 2 la mie.

Peste această rată de infectare orele de educație fizică se vor putea face doar în exterior fără mască”,

a precizat Sorin Cîmpeanu.

Părinții vor primi formulare de vaccinare

Ministrul Cîmpeanu promite deschiderea mai multor centre de vaccinare dedicate elevilor, în timp ce părinții vor primi acasă formulare prin care să-și exprime acordul sau dezacordul privind vaccinarea copiilor.

Sorin Cîmpeanu a transmis că se va stabili modalitatea în care părinții, cadrele sanitare și cele didactice se vor putea întâlni pentru a lămuri orice subiect necunoscut legat de vaccinarea anti-Covid-19.

„Cu siguranță, aceste persoane desemnate la nivelul fiecărei școli vor lua legătura cu diriginții, diriginții la rândul lor cu părinții și vor stabili cea mai eficientă cale de comunicare, ori fizic, ori online, ori combinat. Va fi un coordonator pe fiecare școală, care prin intermediul diriginților va lua legătura cu părinții.

De altfel, pregătim și formulare prin care solicităm acordul – pot răspunde cu „da” sau „nu” – cu privire la vaccinarea copiilor. Aceste formulare se vor putea distribui, din păcate, doar odată cu începerea școlii.

Până la începerea școlii, avem aceste centre de vaccinare deschise și, în măsura în care părinții vor fi convinși că este în beneficiul propriilor copii, vor apela la aceste centre de vaccinare”,

a concluzionat ministrul Educației.
Exit mobile version