Calendar înscrieri clasa pregătitoare 2023-2024. Ce trebuie să ştie toţi părinţii

clasa-pregatitoare

foto edupedu.ro

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. Ce documente trebuie să depună părinţii şi cum arată agenda aprobată de Ministerul Educaţiei.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare 2023-2024 urmează să înceapă pe data de 3 mai, potrivit agendei aprobate de Ministerul Educației și vor avea loc în două etape.

Părinții care vor să-și înscrie anul acesta copiii în învățământul primar trebuie să se informeze foarte bine. Cei care împlinesc anul acesta vârsta de șase ani, în perioada 1 septembrie-31 decembrie, pot fi înscriși în clasa pregătitoare, însă părinții trebuie să depună o solicitare înscris și să aibă, de asemenea, o recomandare din partea grădiniței. Acestea vor fi depuse la unitatea de învățământ respectivă.

Și copiii care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate pot fi înscriși în clasa pregătitoare, însă părinții trebuie să obțină o evaluare a dezvoltării copiilor, evaluare care se obține din Centrele de Resurse și Asistență Educațională.

Această evaluare se desfășoară în perioada 5 aprilie-26 aprilie. Atenție, înscrierile pentru clasa pregătitoare încep în data de 3 mai și se termină în data de 18 mai, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. 

Prima etapă a înscrierilor pentru clasa pregătitoare

A doua etapă de înscriere pentru învățământul primar

Exit mobile version