Bulgaria: Probleme cu vaccinarea profesorilor împotriva COVID-19

Bulgaria - Foto: ETIAS Europe

Bulgaria - Foto: ETIAS Europe

În Bulgaria, țara europeană cu cea mai scăzută rată de vaccinare împotriva Covid-19, rata de vaccinare a profesorilor, ca și cea a medicilor, este foarte scăzută, a avertizat săptămâna trecută o consilieră a ministerului Sănătății, informează EduPedu.ro.

În cazul profesorilor, date recente indică o rezistență mare în rândul acestora față de opțiunea vaccinării. Bulgaria avea la 1 august o rată de vaccinare de 19,1% din populația adultă, cea mai mică rată la nivel european. Comparativ, România înregistra la aceeași dată o rată de 31,5%, iar țara vecină din sud, Grecia, o rată de  63,4%, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea Bolilor.

În privința vaccinării profesorilor, Mira Kojuharova, consilieră a ministrului Sănătății, citată de Sofia News Agency, a spus săptămâna trecută că procentul celor vaccinați este scăzut, în condițiile în care și cel al medicilor este “rușinos” de scăzut. Doamna consilier a precizat că se poate vorbi, la nivel național, de doar câteva școli și grădinițe în care aproape toate cadrele didactice și toți angajații s-au vaccinat.

Oficialitatea citată a arătat că autoritățile medicale se așteaptă la un val de infectări cu varianta Delta a virusului în septembrie, dar și ca interesul pentru vaccinare să crească la toamnă, așa cum se întâmplă în cazul epidemiilor de gripă.

Articol integral pe EduPedu.ro.

Exit mobile version