Apel disperat al profesorilor către autorități! „Ne omorâți cu zile. Opriți-vă și închideți școlile”

scoala-online

foto capital.ro

Apel disperat al profesorilor către autorități după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis că școlile trebuie să fie închise ultimele.

13 septembrie a reprezentat prima zi a noului an școlar, dar a venit și cu mari întrebări legate de felul în care vor funcționa unitățile de învățământ.

Pentru că incidența de șase la mie anunțată inițial a fost atinsă în nici două săptămâni, autoritățile au schimbat din mers regulile. Astfel, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a tras un semnal de alarmă și a transmis că şcolile trebuie să se închidă ultimele, indiferent de ce va urma.

Unitățile de învățământ se pot transforma în adevărate focare

Un singur lucru nu au luat în calcul autoritățile – faptul că unitățile de învățământ se pot transforma în adevărate focare. Fapt pe care mulți dintre profesori încearcă acum să-l scoată în evidență. Cadrele didactice spun că nici vaccinarea nu poate împiedica dezastrul din școli.

Autoritățile nici măcar nu cunosc numărul profesorilor care și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Nu puține au fost mesajele în care profesorii au transmis că degeaba sunt vaccinați dacă părinții continuă să-și trimită copiii la școală cu simptome evidente. 

Un cadru didactic de la o școală gimnazială din București nu a mai rezistat și a făcut chiar și un apel disperat.

„Alooo, acolo sus se aude? Închideți școlile că e genocid în ele! Picăm pe capete profesori și elevi. Părinții sunt disperați și refuză pe bună dreptate să-și mai lase copiii la școală de frică. Ne omorâți cu zile!

Lăsați ambițiile prostești și recunoașteți că habar n-aveți ce faceți! Opriți-vă și închideți școlile altfel veți fi direct răspunzători de fiecare viață pierdută a unui copil, părinte și cadru didactic! Stop, suntem bolnavi!”,

apelul făcut de un cadru didactic.

În urma centralizării raportărilor, ultima situație epidemiologică indica nu mai puțin de 12.978 preșcolari/elevi sunt confirmați COVID-19.

Exit mobile version