40% din profesori au refuzat vaccinul împotriva COVID-19

Cancelarie

foto: edupedu.ro

40% din profesori au ales să nu se vaccineze împotriva COVID-19, însemnând că la o lună și jumătate înainte de începerea noului an școlar, puțin peste jumătate din personalul didactic este vaccinat, a declarat astăzi prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de B1.ro.

„În rândul profesorilor rata de vaccinare este undeva spre 60 la sută și sperăm noi că este în creștere, datele acestea fiind ceva mai vechi”

a declarat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a anunțat că pentru profesori va mai fi făcută o campanie de informare, având în vedere că școala începe 13 septembrie.

„Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire a personalului didactic cu specialiștii pentru ca să se răspundă întrebărilor”

a mai adaugat prefectul.

În București, în momentul de față sunt aproximativ 750.000 de persoane vaccinate dintr-o populație de vreo 2 milioane de locuitori, adică în jur de 30% din populația rezidentă. Prefectul a explicat că, în aceste condiții, valul 4 va fi cel al nevaccinaților.

„În momentul în care valul va crește INSP estimează că vor fi foarte multe cazuri la mijlocul lunii septembrie, cam 1.600 de cazuri pe zi. Până la acel moment trebuie să ne pregătim. Estimăm că pe București – Ilfov vor fi cam jumătate din cazurile noi”

a declarat prefectul Alin Stoica.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că este convins că un eventual val patru al pandemiei de COVID-19 nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învăţământ.

Sorin Cîmpeanu spunea, atunci, că prezenţa fizică la cursuri este necesară pentru a stopa pierderile înregistrate nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice.

„Pierderile au fost mari şi foarte mari. După cum cred că vă amintiţi, din prima zi a mandatului meu de ministru, am declarat ca obiectiv întoarcerea la şcoală cu prezenţă fizică. Am făcut pas cu pas tot ce s-a putut face în raport cu evoluţia epidemiologică. Deci, în mod evident, sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, fără să neg avantajele pe care această perioadă le-a avut din perspectiva îmbunătăţirii abilităţilor digitale ale profesorilor, elevilor, studenţilor, dar prezenţa fizică este necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, ci şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”

a explicat Cîmpeanu.

„Permiteţi-mi să fiu optimist, am dreptul să fiu optimist şi, chiar dacă va fi un val patru, sunt convins că nu va fi la fel de agresiv, nu va fi atât de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal, care, repet, să stopeze din pierderile care au fost foarte mari şi care sunt foarte dificil de recuperat. Dacă vom intra în continuare în online, aceste pierderi se vor amplifica, cu efecte pe termen lung şi cu posibilităţi de recuperare foarte reduse”

a spus Sorin Cîmpeanu.

El a adăugat că un procent important de elevi din rândul celor care au terminat clasa a XII-a şi au susţinut Bacalaureatul s-au vaccinat anti-COVID pentru a nu periclita unul dintre cele mai importante examene din viaţa lor.

Exit mobile version