Vremea se schimbă drastic. Avertisment ANM

vremea

foto playtech.ro

Vremea se schimbă drastic. Avertismentul directorului ANM, în momentul în care toți românii credeau că a venit primăvara definitiv. Din contră, vremea se răcește din nou, chiar și cu 7 grade ”sub normă”, astfel că românii trebuie să se reobișnuiască cu frigul.

Directorul de prognoză al ANM, Florinela Georgescu, a anunțat o răcire semnificativă a vremii începând cu miercuri , 3 mai 2023.

Vremea se va răci din nou. Chiar de mâine vom simți o ușoară scădere de temperatură și pe urmă scăderea va fi mai accentuată, mai ales în weekend”,

a precizat Florinela Georgescu la Antena 3.

Vremea se schimbă drastic

”Până atunci, așteptăm să plouă mâine noapte și poimâine. Mâine noapte în partea de sud și centru a țării, poimâine mai ales la deal și la munte. Vor fi averse, descărcări electrice, grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, deci manifestări de vară”

„Răcirea va duce din nou temperaturile sub media multianuală. Vedem că nici în următoarele patru săptămâni, deci cam toată luna mai, estimările nu arată grozav, din punct de vedere al temperaturilor, pentru că vor fi perioade cu temperaturi sub normal”

„Deocamdată suntem cu această vreme răcoroasă, care nu este specifică numai pentru țara noastră. Mare parte a Europei are acest regim termic”

„În weekend și pe parcursul săptămânii viitoare, temperaturile probabil nu vor mai depăși 18-19 grade și vor porni de la 10-11 grade pe partea de nord a teritoriului, zonele depresionare. Destul de rece, în continuare, pe litoral. Iar pe parcursul nopții, temperaturi sub 8 grade în mare parte a țării. Sunt temperaturi cu 5-7 grade sub normă”, 

a completat expertul.

Specialiștii ANM transmiteau că luna mai ar trebui să fie o lună a extremelor în acest an, cu temperaturi scăzute, urmate de caniculă, sau cu ploi urmate de secetă.

Conform Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), un lucru e cert, în luna mai va ploua foarte mult și românii au toate șansele să fie deprimați din cauza vremii.

În mod normal, temperaturile în medie în luna mai ar trebui să fie de 16-18 grade Celsius, însă vor exista cu siguranță excepții și episoade de neînțeles pentru români, cu vreme foarte rece care va fi urmată de caniculă.

Temperaturile din zonele de câmpie (Câmpia de Vest, Câmpia Română, Câmpia Moldovei) şi luncă, zonele joase din Dobrogea şi cele din Delta Dunării sunt caracterizate de valori medii lunare între 16 şi 18 grade Celsius.

Vremea în București, miercuri 3 mai 2023

În Capitală, valorile termice se vor situa uşor sub mediile multianuale specifice perioadei. Temperatura maximã va fi de 19…20 de grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi va avea înnorãri şi temporar va ploua, mai ales sub formã de aversã. Vântul va sufla slab şi moderat.

Exit mobile version