VIDEO / Spitalele de pediatrie sunt deja pline la început de val 4

copii-spital

foto: totuldespremame.ro

Numărul copiilor infectați cu SARS-CoV-2 crește de la o zi la alta. Spitalele de pediatrie sunt deja pline la început de val 4.

La cel mai mare spital de pediatrie din țară, Grigore Alexandrescu, nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă, după ce mulți copii, unii de doar câteva luni, au făcut forme grave de COVID-19.

Și adulții au umplut spitalele de boli infecțioase, iar doctorii se așteaptă la ce e mai rău.

Sunt 11 copii infectați cu coronavirus la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București. Medicii spun că mulți copii care ajung la spital infectați cu SARS-CoV-2 sunt foarte mici, de la câteva zile până la 17 ani.

Numărul paturilor ATI-COVID va fi suplimentat dacă va fi nevoie, a anunțat managerul spitalului.

Medicii fac apel în continuare la vaccinare, pentru a preîntâmpina cazurile de infectare la copii, în cazul părinților neimunizați.

„În momentul acesta avem 5 paturi ATI COVID pentru copii, ele sunt pline. Valul 4 a început, crește numărul de pacienți, mai ales în sfera pediatrică.

Grupa de vârstă afectată foarte serios este 6 luni – 1 an. Majoritatea copiilor care vin au parintii nevaccinați si, din pacate, multi dintre ei nu cred in virus.

A crescut foarte mult numărul pacienților cu manifestări grave, multi sunt intubați”.

a declarat Alexandru Ulici, Managerul spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Cele mai frecvente simptome întâlnite în acest al patrulea val Delta sunt: insuficiență respiratorie, febră, tuse, rinoree.

Exit mobile version