VIDEO / S-a deschis Centura Slatina pe Drumul Expres Craiova – Pitești

Centura orașului Slatina, parte din Drumul Expres 12 Craiova-Pitești, a fost deschisă circulației joi, anunțul a fost făcut în această dimineață de Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Centura municipiului Slatina pe Drumul Expres Craiova – Pitești a fost deschisă circulației joi dimineață, cei 21 de kilometri dintre Balș și Slatina continuând primul tronson (Centura Balș) de 19 kilometri deschis în aprilie. În total sunt 40 de kilometri de drum expres care permit evitarea zonelor critice de la Balș și mai ales Slatina, pe Drumul Național 65 Pitești – Craiova.

„Încă 21,35 km de drum de mare viteză se adaugă din acest moment celor 18,5 km pe care se circulă încă din luna aprilie. Cei aproape 40 km ai primului drum expres din România elimină una dintre cele mai mari probleme de pe ruta Pitești-Craiova, respectiv aglomerația provocată de tranzitarea orașelor Slatina și Balș”,

a transmis Sorin Grindeanu.

Prin deschiderea de astăzi, rețeaua de autostrăzi și drumuri expres ajunge la un total de 978 de kilometri și ar putea atinge „borna” simbolică de 1.000 de kilometri cu două condiții: PORR să termine cei 13 kilometri ai lotului 1 pe Autostrada A1 Sibiu – Pitești (șansele sunt foarte mari, stadiul fizic este de peste 75%) iar Alsim Alarko să deschidă cei 10 kilometri de pe Lotul 2 al Autostrăzii A0 între Jilava și Bragadiru, șantierul fiind la aproximativ 60% (n.r lotul 2 are în total 16 km).

Construcția celor aproximativ 40 km ai Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești a început în luna septembrie 2019.

Întregul proiect al Drumului Expres Craiova-Pitești, în lungime de peste 120 km, este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).



Exit mobile version