VIDEO / Îngrijorări la Kremlin că Moscova ar putea fi atacată. Ce a apărut pe străzile din capitala Rusiei

sisteme-Pastsir

foto wikipedia.org

Rușii au început să amplaseze pe mai multe clădiri administrative din Moscova, inclusiv pe clădirea ministerului Apărării, sisteme Pantsir-S1 de apărare antiaeriană concepute pentru a intercepta aeronave și rachete de croazieră. Acest lucru ar putea să indice faptul că autoritățile se pregătesc pentru un potențial atac îndreptat asupra capitalei Rusiei, relatează The Guardian.

Aliații Ucrainei se reunesc azi la Ramstein pentru a decide un nou pachet militar. Washingtonul va trimite 59 de blindate Bradley şi 90 blindate pentru transport de trupe Stryker, dar nu şi tancuri grele M1 Abrams. 

Sistemele de rachete Pantsir-S1, concepute pentru a intercepta aeronave și rachete, par să fi fost instalate deasupra mai multor clădiri administrative din centrul Moscovei, semnalând că ruşii se pregătesc de un potenţial atac îndreptat asupra capitalei. 

https://youtu.be/r4a9_tuUEls

Kremlinul nu a comentat informaţiile despre amplasarea sistemelor de apărare aeriană pe clădirea Ministerului Apărării. I-a trimis pe jurnalişti la Ministerul Apărării. „Ei sunt responsabili pentru asigurarea securității țării în general și a capitalei în special”.

Fotografiile publicate joi pe rețelele de socializare arătau că un sistem de rachete Pantsir a fost instalat pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje, folosită de ministerul rus al Apărării. O filmare surprinde momentul în care sistemul de apărare aeriană este ridicat pe acoperișul unei clădiri din districtul Taganka din Moscova, la 4 km sud-est de Kremlin.

Sistemele cu rază scurtă spre medie sunt folosite pentru apărarea împotriva aeronavelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră. Potrivit armatei ruse, ar putea fi folosite împotriva unor ținte mai mici, cum ar fi dronele militare sau comerciale, care au devenit omniprezente pe câmpul de luptă de când Vladimir Putin a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. 

Exit mobile version