VIDEO / Cel puțin trei morți și zeci de răniți într-un atac asupra musulmanilor șiiți din Pakistan

Breaking News / Foto: starline - www.freepik.com

Breaking News / Foto: starline - www.freepik.com

O puternică bombă a explodat la o procesiune de musulmani șiiți în centrul Pakistanului, ucigând cel puțin trei oameni și rănind peste 50 de persoane, au spus polițiștii locali.

În videoclipurile care circulă pe rețelele de socializare se văd polițiști și ambulanțe care se grăbesc către locul exploziei. Câțiva răniți au fost văzuți așteptând ajutor de-a lungul unui drum din orașul profund conservator Bahawalnagar din estul provinciei Punjab, unde a avut loc atacul.

https://twitter.com/dailyaz1/status/1428291630591840260

Ofițerul de poliție al orașului Mohammad Asad și liderul șiit Khawar Shafqat au confirmat bombardamentul. Martorii au spus că tensiunile sunt acum mari în oraș, șiiții protestând împotriva atacului și cerând răzbunare.

Domnul Shafqat a declarat că explozia a avut loc în timp ce procesiunea trecea printr-un cartier aglomerat cunoscut sub numele de Colonia Muhajir. El a condamnat atacul și a îndemnat guvernul să intensifice în continuare securitatea la astfel de procesiuni, care sunt în curs și în alte părți ale țării.

Comunicațiile din zonă au fost dificile, deoarece autoritățile suspendaseră serviciul de telefonie mobilă în toată țara cu o zi înaintea festivalului șiit Ashura. Comemorarea anuală deplânge moartea în secolul al VII-lea al nepotului profetului Mohammed Hussein, unul dintre cei mai iubiți sfinți ai islamului șiit. Pentru șiiți, amintirea lui Hussein este un eveniment emoționant care atrage mulți credincioși plângând de moartea sa la bătălia de la Karbala din Irakul actual.

În timpul procesiunilor Ashura, care se desfășoară în întreaga lume, mulți participanți își lovesc spatele cu lanțuri, ca o expresie simbolică a regretului pentru că nu l-au putut ajuta pe Hussein înainte să moară. Șiiții sunt o minoritate în Pakistanul musulman sunnit predominant, unde musulmanii sunniți extremisti îi privesc ca pe persoane care merită moartea.

Exit mobile version