Un astronom de top de la Harvard va studia OZN-urile, în urma raportului Pentagonului din iunie 2021

Fenomene Aeriene Neidentificate - UAP

Fenomene Aeriene Neidentificate - UAP

La câteva zile după ce guvernul a publicat raportul despre OZN-uri, Avi Loeb a primit un telefon de la departamentul de astronomie de la Harvard pentru a studia „fenomenele aeriene neidentificate”, potrivit nbcnews.com.

Avi Loeb, profesor de științe la Harvard, a fost informat că primește bani pentru cercetarea unor astfel de evenimente. La scurt timp, acesta a fost vizitat de către un miliardar care va sponsoriza aceste cercetări cu suma de 1.755 milioane de dolari.

„Am fost în mediul academic de aproximativ 40 de ani și am fost președinte de departament. Nu cunosc o situație în care un membru al facultății să obțină finanțare fără să o caute și chiar să se întâlnească cu donatorul”.

a declarat Avi Lieb
Pentagonul a desclasificat trei videoclipuri OZN realizate de piloții US Navy

Vânătoarea de OZN-uri, sau ceea ce acum se numește oficial „fenomene aeriene neidentificate”, reprezintă un subiect fierbinte în această perioadă – dar prea fierbinte pentru sălile academiei. Însă Loeb încearcă să schimbe acest lucru. Acesta se află într-o poziție unică de a avea atât credibilitatea, cât și interesul de a aplica metode științifice reale la ceea ce a fost mult timp domeniul pseudostiinței.

Noul său proiect, „Galileo” – numit după astronomul italian din secolul al XVII-lea, cunoscut pentru utilizarea telescoapelor sale și pentru controversa pe care a generat-o asupra descoperirilor sale – intenționează să instaleze o rețea de mici telescoape pe tot globul pentru a urmări cerul în speranța de a captura chiar și o singură imagine de înaltă rezoluție a ceva „ciudat”.

Cu ajutorul altor astronomi care s-au oferit voluntari, proiectul intenționează să utilizeze inteligența artificială pentru a ajuta la filtrarea avioanelor, dronelor, păsărilor și orice altceva care nu este „ciudat„.

Această cercetare reprezintă exact genul de cercetare pe care mulți l-au solicitat după lansarea raportului de informații al Pentagonului în iunie, raport care a constatat că guvernul ar putea explica doar una dintre cele 144 de întâlniri cu obiecte zburătoare neidentificate raportate de piloții militari.

Raportul Pentagonului din iunie 2021

Raport OZN: Guvernul nu poate explica 143 din 144 de obiecte zburătoare misterioase. Departamentul Apărării SUA a înființat în august „Grupul Operativ pentru Fenomene Aeriene Neidentificate” pentru a investiga obiecte zburătoare misterioase.

Potrivit acestui raport, solicitat de Congres, Guvernul SUA nu poate explica 143 din cele 144 de cazuri de obiecte zburătoare neidentificate raportate de avioanele militare. Raportul a a avut ca scop să facă lumină asupra misterului acelor zeci de obiecte zburătoare, observate din 2004 până în 2021, dar, în schimb, a concluzionat că nu are date adecvate pentru a explica cazurile, cu excepția unuia.

„Într-un număr limitat de incidente, UAP (fenomene aeriene neidentificate) pare să prezinte caracteristici de zbor neobișnuite. Aceste observații ar putea fi rezultatul unor erori ale senzorilor, spoofing sau percepție greșită a observatorului și ar necesita analize riguroase suplimentare”

se spune în raport.

Exit mobile version