Ziua 108 de război. Focar de holeră în Mariupol. Încă 24 de copii au fost găsiți morți

focar de holera

foto unica.md

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia vrea să distrugă fiecare oraş din Donbas. Ucraina cere țărilor occidentale mai multe arme, care să fie livrate mai rapid, pentru a face față atacurilor rușilor în estul țării și sprijini umanitar pentru combaterea focarelor de boli mortale care apar.

Primarul din Mariupol ș-a exprimat temerea că holera se va răspândi în oraș și mii de oameni vor muri. Pe de altă parte, ONU avertizează că lipsa de alimente în contextul războiului poate duce la foamete pe întreg globul.

Focar de dizenterie și holeră în Mariupol

Primarul din Mariupol, oraș transformat în ruine după bombardamentele rușilor, atrage atenția că pe străzi putrezesc cadavre.

„Există un focar de dizenterie și holeră. Războiul care a ucis peste 20.000 de locuitori… cu aceste focare de infecție apărute, va duce la alte mii de morți în rîndul oamenilor din Mariupol”,

a declarat Vadim Boichenko.

Boichenko a cerut Națiunilor Unite și Comitetului Internațional al Crucii Roșii să stabilească un coridor umanitar pentru a permite rezidenților rămași să părăsească orașul, care este acum sub controlul Rusiei.

Încă 24 de copii găsiți morți în Mariupol

Procuratura Generală din Ucraina a anunţat sâmbătă că a fost informată de decesul altor 24 de copii în Mariupol, oraşul-port din sud-estul ţării care a fost asediat timp de mai multe săptămâni şi apoi capturat la mijlocul lunii mai de forţele ruse.

În total, conform Procuraturii, cel puţin 287 de copii au murit de la începutul invaziei ruse din Ucraina la 24 februarie. Alţi cel puţin 492 de copii au fost răniţi.

„În timpul documentării infracţiunilor, s-a descoperit că alţi 24 de copii au murit la Mariupol, în regiunea Doneţk, din cauza bombardamentelor la întâmplare ale armatei ruse.

Aceste cifre nu sunt finale, în contextul în care încă se lucrează la colectarea lor în locurile cu activităţi ostile, în teritoriile ocupate temporar sau eliberate”,

a precizat Procuratura.
Exit mobile version