Volodimir Zelenski și Viktor Orban au fost surprinși în timpul unei discuții aprinse, în Argentina

volodimir-zelenski-viktor-orban-schimb-de-replici

foto b1tv.ro

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar, Viktor Orban, au purtat, duminică, o scurtă discuție în timp ce participau la învestirea președintelui argentinian Javier Milei. Imagini cu cei doi au devenit apoi virale. Liderul de la Kiev a dezvăluit ce a discutat cu premierul ungar.

Președintele Ucrainei a declarat că duminică a avut o discuție „sinceră” cu premierul ungar Viktor Orban în timpul ceremoniei de învestire a președintelui argentinian Javier Milei, potrivit Sky News.

„A fost cât se poate de sinceră și, evident, a fost vorba despre afacerile noastre europene”, 

a explicat Zelenski.

Zelenski și Viktor Orban, schimb de replici în 20 de secunde

Până în acest moment nu sunt informații cu privire la ce au discutat. Presa ucraineană scria că cei doi lideri s-ar putea întâlni la Buenos Aires pentru a rezolva diferențele de opinie privind candidatura Ucrainei de aderare la Uniunea Europeană.

Zelenski și Orban au fost surprinși discutând aproximativ 20 de secunde, în timp ce se aflau printre alți invitați la ceremonia de învestire a președintelui Milei, în parlamentul argentinian.

Întâlnirea celor doi a avut loc înaintea unui summit al Uniunii Europene care va avea loc săptămâna viitoare, unde urmează să se decidă dacă încep sau nu negocierile de aderare cu Ucraina.

Orban a declarat în mod repetat că se opune deschiderii negocierilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie unanimă.

Orban a amenințat, de asemenea, că va bloca demersurile de a acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro până în 2027, deși un oficial de rang înalt a declarat, vineri, că UE va găsi modalități de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria se va opune prin veto.

Volodimir Zelenski: Ucraina contează pe sprijinul UE

Anterior, Zelenski a anunțat că a discutat la telefon cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru coordonarea poziţiilor.

„Contăm pe o decizie pozitivă cu privire la alocarea a 50 de miliarde de euro şi pe începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE”,

a spus șeful statului ucrainean.

„Europa trebuie să-şi apere în mod decisiv valorile şi unitatea. Ştiu că ne putem baza pe sprijinul doamnei preşedinte (Ursula von der Leyen, n. red.) în această chestiune”,

a adăugat el.

Viktor Orban, un aliat al lui Vladimir Putin, critică fără nicio reținere Ucraina încă din primele zile ale invaziei ruse şi pledează neîncetat pentru încetarea ajutorului militar, o decizie care ar zdruncina rezistența țării vecine și ar arunca-o în mâinile Rusiei.

Exit mobile version