Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a independendenței regiunilor Zaporojie și Herson

vladimir-putin

foto antena3.ro

Ziua 219 de război începe cu decizia luată de Vladimir Putin în miez de noapte. Preşedintele rus a semnat două decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporijie, care este un pas intermediar către anexarea oficială.

Azi Kremlinul va găzdui, de la ora 15:00, o ceremonie în care va fi oficializată anexarea regiunilor Doneţk şi Lugansk (est), dar şi Herson şi Zaporojie (sud).

Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţei de stat a regiunilor Herson şi Zaporojie, situate în sudul Ucrainei”,

a declarat în aceste decrete Vladimir Putin.

Tot azi, Consiliul de Securitate al ONU va vota o rezoluţie de condamnare a „referendumurilor” de anexare, care nu are nicio şansă din cauza dreptului de veto al Rusiei.

Între timp, pe front, ruşii au continuat bombardamentele în zone locuite din Nikolaiev şi Dnipro, iar armata Ucrainei a lovit două posturi de comandă ale Moscovei din Herson.

Volodimir Zelenski: ”Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei”

De la Kiev, Volodimir Zelenski nu pare intimidat de pașii Moscovei. Acesta a spus, în discursul adresat naţiunii sale, că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei. 

”Repet pentru toată lumea din această ţară: Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei. Rusia se va anexa la catastrofa pe care a adus-o pe teritoriul ocupat al ţării noastre”

a spus Zelenski.

Președintele Ucrainei a subliniat că va prezida o şedinţă a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională în care se vor lua decizii pentru a răspunde la acţiunile ruseşti.

Exit mobile version