VIDEO / Vulcanul din La Palma, erupție spectaculoasă după 50 de ani

vulcan

foto libertatea.ro

Vulcanul aflat pe insula La Palma din arhipelagul Canare a erupt după 50 de ani de inactivitate. Zeci de oameni au fost evacuați duminică.

Un nor gros s-a ridicat deasupra insulei și autoritățile au transportat persoanele în vârstă sau cele cu dizabilități într-un loc sigur.

Specialiștii au avertizat că această erupție va avea loc, iar vulcanul din insula La Palma a fost sub supraveghere deoarece avea o activitate seismică intensă.

„Cutremurele sunt din ce în ce mai puternice şi magma îşi face drum către suprafaţă. Sunt şanse mai mari de erupţie, ceea ce înseamnă că autorităţile au decis să evacueze unele persoane”,

a informat un purtător de cuvânt al Institutului de Vulcanologie din Insulele Canare, conform Reuters.

”Se așteptau să erupă, pentru că au fost multe cutremure. Deocamdată e o erupție lentă, sunt cinci găuri, dar sunt îngrijorați pentru că nu știu dacă situația se va înrăutăți și erupția va deveni mai puternică”,

a scris un locuitor din La Palma pe Facebook.

Autoritățile au informat despre posibilitatea erupției vulcanului încă de vineri și le-au recomandat oamenilor să își facă un rucsac cu cele necesare, în caz că trebuie să părăsească locuințele.

Exit mobile version