VIDEO / Noi detalii despre asasinul lui Shinzo Abe. Criminalul a dezvăluit de ce l-a împușcat pe fostul premier nipon

atacator-Shinzo-Abe

foto libertatea.ro

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit în spital la câteva ore după ce a fost împușcat de două ori în timp ce susținea un discurs electoral în orașul Nara.

Bărbatul de 41 de ani care l-a ucis le-a spus polițiltilor că avea ranchiună față de o anumită organizație din care credea că face parte și fostul premier și a vrut să se răzbune, au anunțat autoritățile japoneze, fără a numi respectiva organizație, relatează BBC.

Atacatorul a fost prins de forțele de securitate după ce a tras de la mică distanță în fostul premier. El a fost identificat drept un locuitor din orașul Nara, Tetsuya Yamagami, fost ofițer în Forțele Marine de Autoapărare, în vârstă de 41 de ani.

În timpul interogatoriului, Tetsuya Yamagami a recunoscut că iniţial plănuise un atac asupra şefului unei anumite organizaţii religioase, dar ulterior a decis să-l omoare pe Abe, relatează și agenția de presă Kyodo.

„Mama mea a fost atrasă în acest grup, a făcut o donaţie mare pentru ea, din cauza căreia viaţa familiei noastre a scăzut”,

a spus Tetsuya Yamagami, potrivit presei japoneze.

Tetsuya Yamagami nu a încercat să fugă de la fața locului după atac, fiind doborât și capturat de agenții de securitate. El a recunoscut în fața poliiștilor că l-a ucis pe Shinzo Abe folosind o armă construită de el. Poliția încă investighează dacă atacatorul a acționat singur sau a fost ajutat.

Shinzo Abe a murit vineri dimineață la spital după ce a fost împușcat în timp ce ținea un discurs la un eveniment de campanie electorală pentru alegerile parlamentare într-o intersecție din orașul Nara. Imaginile publicate ulterior îl arată pe atacatorul stând aproape de Abe cu câteva clipe înainte să se audă împușcăturile.


Exit mobile version