VIDEO / Mega-miting organizat de Putin la Moscova. Ce li s-a promis rușilor dacă participă

miting-Moscova

foto realitatea.net

După discursul interminabil de ieri, în fața Parlamentului, președintele rus Vladimir Putin este așteptat la un megamiting cu 200.000 de participanți pe un stadion din Moscova. Potrivit unor surse, mulți oameni au fost aduși cu forța de la serviciu sau facultate, cu autobuze speciale. Spectacolul este organizat cu două zile înainte de împlinirea unui an de la debutul invaziei ruse în Ucraina și în ajunul Zilei Apărătorilor Patriei.

Potrivit Novaia Gazeta, voluntarii au amenajat „bucătării de campanie” pentru ca oamenii să guste rațiile militare. La fel ca la alte mitinguri „patriotice” în Rusia, membrii publicului sunt aduși cu autobuzul din alte orașe pentru a se asigura că participarea este mare, relatează BBC.

Potrivit unor imagini care circulă pe Telegram, participanții primesc 500 de ruble (6,69 de dolari) pentru a asista la miting.

Înaintea evenimentului, o serie de instantanee au prezentat microbuze și autobuze cu care ruși de rând, majoritatea bugetari, au fost aduși din toate colțurile țării pentru a asista la spectacolul de pe stadionul Liujniki.

Un spectacol similar a avut loc și anul trecut, pe 18 martie, la mai puțin de o lună de la invadarea Ucrainei. La vremea respectivă s-au „serbat” 8 ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Tot 200.000 de oameni au fost adunați pe stadionul Liujniki, iar mulți dintre participanți au fost bugetari obligați sau recompensați pentru prezența lor la spectacol.

Exit mobile version