VIDEO / Incendiu puternic în insula Thassos. Clipe de panică pentru turiștii români din Grecia

incendiu-Thassos

foto realitatea.net

Un incendiu puternic a izbucnit pe insula Thassos, unde turiștii români au trecut prin momente de panică după ce au văzut flăcările din hotelurile unde erau cazați. 

După mai multe luni de secetă cauzată de temperaturile ridicate şi de vânturile puternice, condiţiile ar putea transforma orice mic incendiu într-un incendiu forestier masiv, au declarat joi meteorologii la postul de radio naţional.

Insula din nordul Mării Egee este acoperită de păduri dese. Nori groşi de fum puteau fi zăriţi de la mare depărtare în dimineaţa zilei de joi, a relatat presa locală.

Alarma a sunat în miez de noapte pe insula grecească Thassos, iar mai multe echipaje de pompieri încearcă, de ore întregi, să stingă focul. Din primele informații, mai mulți voluntari au vrut să ajute la lichidarea focurilor, iar câțiva dintre aceștia au fost răniți. Thassos este o insulă preferată de majoritatea românilor care își petrec concediile în Grecia.

Autorităţile le transmit oamenilor să limiteze pe cât posibil deplasările în zonă

Autorităţile le transmit oamenilor să limiteze pe cât posibil deplasările în zonă, pentru ca autospecialele să aibă prioritate.

https://www.youtube.com/watch?v=3xE2HvbPJwo

„Până la stingerea sau până când focul va putea fi ținut sub control, VĂ RUGĂM să limitați deplasările pe insulă, astfel încât circulația mașinilor de pompieri și ale voluntarilor să fie prioritizate. Întreaga comunitate locală cât și autoritățile în măsură sunt mobilizate pentru stingerea incendiului”

„Mașini de pompieri și echipamente au sosit deja de pe continent pentru a ajuta. Vă rugăm de asemenea să fiți calmi, atât cei de acasă cât și cei de pe insulă (…)”,

este mesajul transmis pe grupul de Facebook Forum Thassos.

Nicio persoană nu a fost rănită până în acest moment, a declarat pentru prostul public de radio primarul insulei, Lefteris Kyriakidis, potrivit DPA , citată de Agerpres.

Exit mobile version