VIDEO / Haos la granița Rusiei cu Georgia. Cozi kilometrice și trafic blocat de rușii care vor să fugă de mobilizare

granita-Rusiei-cu-Georgia

foto defapt.ro

Război în Ucraina, ziua 217. Este în continuare haos la graniţa Rusiei cu Georgia. Primele imagini din satelit arată cozi kilometrice de maşini. În timp ce ruşii nu ştiu ce să mai facă să părăsească ţara, autorităţile se chinuie să-i oprească.

Tiruri cu armament au fost filmate pe drumul spre frontieră. Iar centre de încorporare vor fi amenajate, chiar lângă cele de verificare a documentelor.

Ruşii bogaţi încearcă să fugă din ţară şi plătesc sume uriaşe pentru a nu fi recrutaţi şi trimişi la război, potrivit The Guardian. În special se zboară către Armenia, Turcia și Azerbaidjan, ţări care le permit rușilor intrarea fără viză.

Pasagerii plătesc chiar şi, între 20.000 și 25.000 de lire sterline pentru un loc într-un avion privat. Închirierea unui avion cu 8 locuri variază între 80.000-140.000 de lire sterline. Solicitarea, spun directorii de companii, a crescut, de 50 de ori.

Pentru a opri această plecare în masă a oamenilor apţi de război, autorităţile ruse au dislocat un corp militar, care se va instala chiar la punctul de trecere cu scopul de a înrola pe loc bărbaţii care vor să iasă din ţară.

Exit mobile version