VIDEO / Furtunile fac ravagii în sudul Italiei. Protecția Civilă a emis Cod ROȘU

cod-rosu-inundatii-italia

foto stiridiaspora.ro

O furtună puternică a lovit Sicilia, cauzând pagube uriașe. Autoritățile au decretat cod roșu și stare de alertă, după ce în zonă a plouat într-o zi cât în trei luni normale, informează știridiaspora.

În Scordia, în special în zona Catanese, mai multe mașini au fost măturate de furia apelor, care au transformat drumurile în râuri învolburate.

Pompierii au organizat o acțiune de salvare a doi bătrâni care au fost luați de ape după ce s-au dat jos din mașină pe drumul provincial 28, la câțiva kilometri de orașul Catanese.

Cod roșu de vreme în rea în Italia: s-au închis școlile

Alertă meteorologică emisă de Protecția Civilă ce vizează fenomenele meteorologice extreme din 25 octombrie în Calabria și Sicilia. Sunt prognozate 24 de ore de precipitații abundente, motiv pentru care mai mulți primari au dispus închiderea preventivă a școlilor.

Școlile sunt închise în Reggio Calabria, Messina, Catania, Syracuse și Enna. Alerta a ajuns și în zona Agrigento: chiar și orașul Sciacca și-a închis școlile.

Din cauza ploii și a vântului puternic, la Sala de Operațiuni a Brigăzii de Pompieri a Comandamentului Provincial din Catania a fost primit un număr mare de apeluri.

Cele mai multe operațiuni de salvare au vizat copaci și stâlpi doborâți, tencuieli desprinse, cornișe prăbușite și infiltrații de apă. Cele mai afectate zone sunt cele din sudul orașului.

Exit mobile version