VIDEO Franța: Peste 200.000 de persoane au manifestat împotriva măsurilor sanitare

Peste 200.000 de persoane, inclusiv peste 14.000 la Paris, au manifestat în Franța, sâmbătă, pentru al treilea weekend consecutiv, împotriva permisului de sănătate, o mobilizare în creștere, potrivit cifrelor Ministerului de Interne, relatează AFP.

Serviciile Ministerului de Interne francez au anunțat la ora 18:00 că 204.090 de manifestanţi se aflau pe străzi în întreaga ţară, dintre care 14.250 în Paris, fiind contorizate 184 de acțiuni în total.

Activiștii de extremă dreaptă și membrii mișcării vestelor galbene din Franța au organizat sâmbătă proteste împotriva unui proiect de lege care impune tuturor să aibă un permis special pentru a intra în restaurante și alte locuri, dar și împotriva impunerii vaccinării pentru COVID-19 pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății.

Sâmbăta trecută, aceste demonstrații au reunit în total 161.000 de persoane, inclusiv 11.000 la Paris.

Situația COVID-19 în Franța

Infecțiile cu coronavirus au crescut în ultima perioadă, iar spitalizările cresc din nou. Guvernul francez încearcă să accelereze vaccinarea pentru a proteja populațiile vulnerabile și spitalele și pentru a evita noi blocaje.

Majoritatea adulților francezi sunt complet vaccinați iar sondajele arată că majoritatea francezilor susțin noile măsuri propuse de guvernul francez.

Dar nu toată lumea. Protestatari care scandează „Libertate! Libertate!” au mărșăluit prin Paris într-una dintre manifestările multiple planificate sâmbătă.

Exit mobile version