VIDEO / Explozie puternică la o fabrică din Spania: Un român a murit. 250 de copii evacuați

explozie-Spania

foto realitatea.net

Cel puțin două persoane au murit, joi, într-o explozie produsă la o fabrică spaniolă de biodiesel din regiunea nord-estică La Rioja, au anunțat autoritățile. Până în prezent nu se cunoaște cauza producerii exploziei. Media locale au dat publicității imagini cu un nor gros de fum negru care se ridică de la fața locului.

Un român și un spaniol, fiul patronului, au murit. Cetățeanul român, Ioan avea 41 de ani și era din județul Maramureș, din Ungureni. Era căsătorit și locuia alături de soție și de cei doi copii în Spania.

Explozia a avut loc în jurul orei locale 12:55 iar zona a fost evacuată cu ajutorul unui perimetru de securitate stabilit la distanță de un kilometru de explozie.

Aproximativ 250 de elevi din Zaragoza, care se aflau într-o excursie de o zi în vizită la parcul natural Tierra Rapaz aflat în apropiere, se aflau printre cei evacuați.

Pe lângă întreprinderea în care a avut loc incidentul, întreaga zonă industrială a trebuit să fie evacuată, inclusiv utilizatorii centrului Áncora, care își are sediul acolo. Deoarece provin din diferite orașe din La Rioja, au fost evacuați cu dube până în centrul orașului Calahorra, iar apoi au fost duși acasă cu autobuzul.

Exit mobile version