VIDEO / Continuă bombardamentele în Ucraina. Volodimir Zelenski face apel la proteste în întreaga lume

Volodimir-Zelenski

foto bzi.ro

Orașe importante ale Ucrainei sunt distruse de bombardamentele zilnice. Proiectilele rusești cad peste cartiere de locuințe, centre comerciale, școli și spitale. În timp ce Moscova susține că operațiunea militară specială din Ucraina se desfășoară conform planului, militarii trimiși la război nu mai au mâncare sau combustibil pentru vehicule.

Statele Unite au anunțat oficial că Rusia comite crime de război în Ucraina. Azi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski așteaptă decizii importante la summit-urile NATO, UE și G7 care se desfășoară la Bruxelles.

Un port de la Marea Azov este în flăcări

Portul Berdiansk, de la Marea Azov, ar fi în flăcări, potrivit presei locale ucrainene. Un depozit de rachete și arme de artilerie ar fi fost ocupat de ruși, spune un consilier din ministerul de Interne ucrainean.

Ocupanții ruși și-au înființat propria bază militară în apropierea aerodromului militar local de la periferia Melitopolului și de acolo trag tiruri de rachete pe tot teritoriul Ucrainei, spune primarul localității.

Zelenski le-a cerut oamenilor din întreaga lume să protesteze față de invazia rusă

„Este deja o lună de apărare împotriva încercării (Rusiei, n. Red.) de a ne distruge, de a ne şterge de pe fața pământului. Trupele ruse ne distrug orașele. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiați. Capturează convoaie umanitare. Jefuiesc. Ard muzee, aruncă școli și spitale în aer. Ținta pentru ei sunt universitățile, cartierele rezidențiale… Orice! Trupele ruse nu cunosc limitele răului.

Dar… Războiul Rusiei nu este doar un război împotriva Ucrainei. Sensul lui este mult mai larg. Rusia a început un război împotriva libertății. Acesta este doar începutul pentru Rusia, pe pământ ucrainean. Rusia încearcă să înfrângă libertatea tuturor oamenilor din Europa. Tuturor oamenilor din lume. Încearcă să arate că doar forța brută și crudă contează.

Acesta este motivul pentru care cu toții trebuie să oprim Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Ieşiţi în piețe, pe străzile din oraşul vostru. Faceți-vă vizibili și auziți. Spuneţi că oamenii contează. Libertatea contează. Pacea contează. Ucraina contează”,

a fost mesajul președintelui Volodimir Zelenski.
Exit mobile version