VIDEO / Alertă teroristă în apropiere de Capitoliu. Atacatorul, live pe internet. Poliția a trimis lunetiști.

Alertă cu bombă la Capitoliu / Foto: Twitter / @nirvananoir

Alertă cu bombă la Capitoliu / Foto: Twitter / @nirvananoir

Cu puțin timp în urmă, poliția a declarat că un bărbat aflat în apropiere de Capitoliu susține că are o bombă.

Un bărbat aflat într-o camionetă neagră în fața Bibliotecii Congresului a anunțat poliția, cu puțin timp în urmă, că are o bombă, fapt ce a determinat un răspuns masiv al forțelor de ordine, au declarat autpritățile din SUA.

Poliția a evacuat mai multe clădiri din jurul Capitolului după ce ofițerii l-au observat pe bărbatul care deținea ceea ce părea a fi un detonator, a declarat șeful poliției Capitoliului SUA, J. Thomas Manger.

Numele bărbatului nu a fost dezvăluit imediat. Negociatorii poliției au comunicat cu el în timp ce el a scris notițe și le-a arătat autorităților ce deține în interiorul camionului, potrivit a trei persoane care nu au fost autorizate să discute public problema și au vorbit sub condiția anonimatului.

„Negociatorii mei lucrează din greu încercând să rezolve pașnic acest incident. Încercăm să obținem cât mai multe informații pentru a găsi o modalitate de a rezolva acest lucru în mod pașnic.”

a spus J. Tomas Manger.

Episodul a început în jurul orei 9:15, când camioneta neagră a fost parcată pe trotuar în afara bibliotecii, a mai declarat acesta.

Șoferul i-a spus unui ofițer că are o bombă și că deține ceea ce ofițerul credea că este un detonator, iar camionul nu avea plăcuțe de înmatriculare. Poliția a trimis lunetiști în zona din apropierea Capitolului și a Curții Supreme și a evacuat mai multe clădiri din complexul extins al Capitolului.

Congresul este în vacanță săptămâna aceasta, dar personalul a fost văzut ieșind calm din zonă în direcția autorităților. Împrejmuirea care a fost instalată în iarnă în jurul terenului Capitolului a fost ridicată în această vară. Zona a fost blocată de mașini de poliție și baricade, iar în apropiere au fost aduse mai multe mașini de pompieri și ambulanțe.

La acest incident au răspuns și poliția metropolitană a districtului Columbia, FBI și Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc și explozivi.

Casa Albă a declarat că monitorizează situația și este informată de forțele de ordine.

Exit mobile version