VIDEO / Alertă în Grecia din cauza incendiilor. Sute de turiști români, blocați pe insula Lefkada

incendii-Lafkada

foto romaniatv.net

Este alertă de proporții în Grecia după ce sute de români aflați în vacanță au rămas blocați pe insula Lefkada din cauza unor incendii de vegetație cauzate de temperaturile extreme. Vantul puternic a facut ca flăcarile sa se extinda rapid. 

Sute de români trăiesc clipe de panică pe insula Lefkada din Grecia. Din cauza incendiului puternic aceștia nu mai pot pleca de pe insulă.

Flacarile ar fi izbucnit într-o zonă greu accesibilă, în pădurea din apropierea uneia din cele mai apreciate plaje din stațiune, spun autoritățile elene.

Pompierii au acționat cu mai multe elicoptere care au cărat apă din mare pentru a stinge și a opri extinderea flăcărilor. De asemenea, mai multe drumuri au fost blocate pentru a ușura trecerea autospecialelor în zonă.

Autoritățile din Grecia spun că oamenii nu pot părăsi insula până când focul nu va fi stins în totalitate pentru ca aceștia să poată pleca în siguranță.

Duminică, în Grecia au fost înregistrate 53 de incendii de pădure. Cele mai grave au avut loc în regiunea Peania din regiunea metropolitană Attica, în Porto Katsika, pe insula Lefkada, și în apropierea orașului Karystos, în sudul insulei Euboea.

Exit mobile version