VIDEO / Alertă de securitate în Parlamentul European. Europarlamentarii au fost evacuați

parlamentul-european

foto mediafax.ro

Ședința plenară de la Strasbourg a Parlamentului European a fost întreruptă miercuri de un protest, declanșandu-se o alertă de securitate.

Mai mulți eurodeputați au relatat pe Twitter despre situație, în timp ce președinta Roberta Metsola a fost escortată din plen.

Incidentul a fost cauzat de mai mulți protestatari kurzi, care au pătruns în sala Parlamentului European și au amenințat că se aruncă de la balcon. Forțele de ordine negociază cu aceștia.

„Am fost evacuați din sala de plen înainte de vot. Nu ne-au comunicat de ce. Sunt proteste în Parlament, înțeleg că sunt reprezentanți ai minorității kurde, care au aruncat o serie de pliante în sala de plen și în momentul de față forțele de ordine au invitat toți europarlamentarii să părăsească sala de plen, înainte de vot, pentru a nu se produce alte incidente de securitate”

„Am fost informați oficial că se suspendă activitatea Parlamentului, se amână de fapt, până când vom fi anunțați și invitați din nou în plenul Parlamentului. Înțeleg că acești protestatari reprezintă comunitatea kurdă din Europa. Nu cunosc mai multe elemente”,

a afirmat Eugen Tomac, eurodeputat al familiei PPE, pentru adevărul.ro

E neclar cum au reușit protestatarii kurzi să ajungă în sală.

Exit mobile version