Un militar rus a murit și alți zeci de soldați sunt în stare gravă din cauza radiațiilor de la Cernobîl

centrala-nucleara-de-la-cernobil

foto: Shutterstock

Un militar rus a murit din cauza radiaţiilor de la Cernobîl. Potrivit datelor publicate de Serviciul Medical Militar al Federaţiei Ruse, a fost constatat primul deces al unui soldat rus cauzat de radiaţiile primite la Cernobîl.

Compania ucraineană Energoatom, care se ocupă de gestionarea centralelor nucleare, a comunicat acest lucru pe postul său TV. Alţi 26 de militari au fost internaţi în spital şi 73 în stare gravă au fost transferaţi pentru recuperare.

Ministrul de externe al Ucrainei, Kuleba, a anunţat vineri că forţele armate din ţara lui au preluat comanda asupra centralei nucleare de la Cernobîl, oprind stângăciile făcut de ruşi timp de circa o lună.

Soldații ruși au trecut prin zona extrem de toxică

Soldații ruși care au împânzit centrala de la Cernobîl au trecut prin zona extrem de toxică, numită Pădurea Roșie. Fără a avea cu ei echipamente anti-radiații, au ridicat nori de praf radioactiv, protrivit Reuters.

”Un convoi mare de vehicule militare a condus pe un drum aflat chiar în spatele unității noastre și acest drum trece pe lângă Pădurea Roșie. Convoiul a ridicat o coloană mare de praf. Mulți senzori de radiație au indicat niveluri depășite”,

a mărturisit unul dintre ucraineni.
Exit mobile version