Ucrainenii evacuaţi din Israel vor fi aduşi în România

refugiati-ucrainieni

foto panorama.ro

Ucrainenii din Israel vor fi aduşi în România. Este vorba despre 207 de persoane, printre care şi 63 de copii. România acționează într-un spirit de solidaritate internațională, oferind sprijin cetățenilor ucraineni nevoiți să fugă din nou din calea războiului.

Potrivit Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), în sâmbătă spre duminică noaptea, la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), a asigurat preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.

Ucrainenii din Israel vor fi aduşi în România

În data de 16 octombrie, un alt transport cu cetățeni ucraineni va sosi pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Echipele medicale SMURD vor asigura asistență medicală de specialitate acestora.

Autoritățile române vor pune la dispoziție spații temporare de cazare.

Întreaga misiune umanitară se desfășoară sub coordonarea DSU, care se află în legătură și cu reprezentanți ai ambasadei Ucrainei din Israel, în vederea îndeplinirii cu succes a misiunii umanitare.

Război în Israel. Ziua 9

Israelul se pregătește să lanseze un asalt terestru în Fâșia Gaza, controlată de Hamas, după ce le-a spus palestinienilor care trăiesc în acest teritoriu dens populat să fugă spre sud, către frontiera închisă cu Egiptul.

Evacuarea forţată a mii de pacienţi din nordul Gazei către unităţile copleşite din sudul teritoriului ar putea fi „echivalentul unei pedepse cu moartea”, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Pacienţii grav bolnavi, aflaţi la terapie intensivă sau sub dializă, nou-născuţii în incubatoare, gravidele care suferă de complicaţii – „toţi riscă deteriorarea imediată a stării lor sau moartea dacă sunt obligaţi să se deplaseze şi sunt lipsiţi de îngrijiri vitale în timpul evacuării lor”, a prevenit agenţia.

Israelul a promis să anihileze gruparea militantă Hamas, care controlează Gaza, ca represalii la un atac violent al luptătorilor săi, care au luat cu asalt orașele israeliene în urmă cu o săptămână, împușcând civili și luând zeci de ostatici în cel mai grav atac asupra civililor din istoria Israelului.

Aproximativ 1.300 de persoane au fost ucise într-un atac brutal care a lăsat Israelul în stare de șoc profund, atât din cauza dimensiunii crimelor, cât și din cauza imaginilor îngrozitoare filmate cu telefoanele mobile și a rapoartelor serviciilor medicale și de urgență privind atrocitățile comise în orașele și kibbutzurile care au fost invadate.

Israelul pregătește asaltul terestru în Fâșia Gaza, în timp ce palestinienii fug

Ca răspuns, avioanele și artileria israeliană au supus Gaza celui mai intens bombardament pe care l-a văzut vreodată, punând enclava, în care locuiesc 2,3 milioane de palestinieni, sub un asediu total.

Autoritățile din Gaza afirmă că peste 2.200 de persoane au fost ucise, dintre care un sfert copii, și aproape 10.000 au fost rănite. Echipele de salvare au căutat cu disperare supraviețuitori ai raidurilor aeriene nocturne.

Mii de palestinieni au fugit sâmbătă din nordul Fâșiei Gaza din calea așteptatului asalt terestru israelian, în timp ce Israelul a bombardat zona cu mai multe lovituri aeriene și a declarat că a menținut deschise două drumuri pentru a permite oamenilor să scape.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat că palestinienii vor „rămâne pe pământul nostru”, chiar dacă un milion de locuitori din Gaza ar fi fugit din casele lor de când Israelul și-a început bombardamentele.

Exit mobile version